Beskrivelse
Kullerfileter – renset og klar til brug
Kullerfileter kan anvendes på utallige måder – her er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser. Finder du en opskrift på torsk, kan du altid bruge kuller i stedet.
Dette er en rigtig god, næringsrig og velsmagende fisk, fin i kødet og hvid i farven, da den er linefanget.
Kulleren er kendetegnet ved en mørk linje på siden og en mørk plet over brystfinnen og en lille skægtråd. Den er en bundfisk, i familie med torsk og trives bedst på dybder fra ca. 10-200 m. En kuller kan blive 20 år, op til 100 cm lang og veje op til 14 kg.
Anvendelsesmulighederne er utallige og her i firmaet forhandler vi både kullerloins, kullerfileter, paneret kuller, fiskefrikadeller og knettir/store fiskeboller lavet på kullerfars. Se vores opskrifter med kuller her: https://test.nordfra.com/opskrifter/kuller
Sådan kommer dine kullerfileter
Du modtager vores kuller, dybfrossen og renset for skind og ben. Stykkerne er ferskfrosne som enkeltstykker, pakket i æsker á 4 kg.
Det, at de er enkeltfrosne, gør det nemt for dig at tage det antal op, som du har brug for og dermed at undgå madspild. På denne måde har du altid nem, velsmagende og næringsrig mad i huset – også til finere retter, når du holder fest eller blot vil forkæle.
Portionens størrelse
Mindre portioner almindelig kuller kan købes ved bilen på torvedagene – og som regel har chaufføren også disse portioner med på turene rundt i landet. Her fås – ligesom hos vores forhandlere – kullerfileter i mindre portioner á 450 g.
Skånsom fangst, linefangst
Kulleren er linefanget – som regel ved Færøerne, men også ved Island ind imellem. Det betyder, at den er fanget på krog og ikke trawlfanget. I korte træk er historien denne:
De små fiskekuttere sejler ud tidligt om morgenen med langliner, hvor maddingen er sat på krogene med håndkraft.
Linerne er op imod en halv kilometer lange og har en krog for hver to meter. Efter nogle timer hiver fiskerne linerne ind igen og tager fiskene af krogene, én ad gangen.
Fangsten sejles til Leirvík, hvor den forarbejdes, lynfryses og pakkes. Vi kalder det friskfrossen fisk.
Derfor er den så frisk, når du lægger den på din tallerken. Og som en kunde sagde forleden: “Jeg fatter ikke, hvordan den kan være lige så frisk, når den kommer op af fryseren som den fisk, vi selv fisker, når vi besøger øerne ude i Nordatlanten.”